Фарширована щука.
(Можливі заміни: судак, кефаль) Цей рецепт сходить на початок століття.
Використання в начинці чорносливу може здатися несподіваним, проте він відмінно
поєднується зі всім блюдом і, крім того, дуже живильний. У Фінляндії
фаршировану рибу часто завертають таким чином, що хвіст знаходиться в роті
риби, і готують в круглій каструлі.На 4-6 порцій: очищена щука з невідрізаною
головою -1,5 кг Начинка з чорносливу відварений рис - 60 г зварені круто і
нарізані яйця - 2, розм'якшене вершкове масло -15 г, чорнослив без кісточок,
розмочений в теплій воді 6-8 Верх з мелених сухарів збиті яєчні білки мелені
сухарі 2 ст. ложки морська сіль, - ''/, ч. ложки білий перець ''/з ч. ложки
вершкове масло, нарізане невеликими шматочками Ретельно витріть рибу паперовим
рушником.Змішайте рис, нарізані яйця і розм'якшене вершкове масло. Не-щільно
заповните порожнину риби цією сумішшю. Поверх начинки покладете чорнослив.
Сшейте краю порожнини міцною ниткою. Нагрівайте духовку до 180"С (рівень
4). Змастіть слівоч-ним маслом дно і стінки жароміцної каструлі такого розміру,
щоб риба лише-лише входила в неї, і покладете туди рибу.Верх риби змастіть
яєчним білком; посипте меленими сухарями, злитиму і перцем. Покладете в
каструлю шматочки вершкового масла і запікайте рибу протягом 1 або 1,5 години.
Перевірте готовність, потягнувши на себе плавник риби. Якщо плавник легко
відділяється, риба готова. Приберіть нитку і подавайте блюдо прямо з каструлі,
використовуючи як гарнір легкий салат.