ГЕРКУЛЕС
Відбирають великі пластівці, просіваючи на рідкому ситі, опісля кладуть їх в капронову панчоху і опускають у підсолений кип'яток. Варять 20 хвилин, а потім викладають на розкладений в декілька шарів папір, відокремлюючи пластівці один від одного. Потім накривають декількома шарами паперу. Години через чотири зерна готові до вживання. Зберігають їх в баночці (не на сонці). Однак треба врахувати, що пересохлі пластівці при насадці ламаються і на гачку не тримаються. Насаджують їх на гачок так, щоб пелюстки, тобто їх кінчики, настовбурчувалися в різні боки. Інший "секретний" спосіб. На тонку серветку з тканини насипають тонким шаром геркулес і згортають серветку, як завиванець, ковбаскою. Обв'язують ковбаску, щоб вона була щільно стягнутою, зв'язують разом її кінці і варять в каструльці 20 хвилин. Діставши з кип'ятку, підвішують за шнурок до вихолодження. Приготований таким способом геркулес виходить "гумовим" і добре тримається на гачку № 2,5-8,5. Можна акуратно насаджувати і сирий геркулес, заздалегідь замочивши його водою і підсушивши. Сухий геркулес в кормаку приваблює підуста.