ПЕРЛОВА КАША
Крупа потрібна із цілих зерен, їх спочатку замочують в холодній воді протягом 2 годин, а потім каструлю ставлять на слабкий вогонь і варять. Розпарювання закінчують після того, як зерна 5-6 хвилин побудуть в кип'ячій воді. Потім каструлю закутують і тримають до охолодження. Потім зерна промивають в друшляку і сушать на чистому папері. Можна розпарити перлові зерна і в польових умовах. Побутовий термос заповнюють зерном на 1/4 його об'єму. Термос щільно закривають і залишають в ньому зерна на 1,5 години, а потім їх висипають в поліетиленовий пакет і пересипають панірувальними сухарями, енергійно перетрушуючи. До гарячої перловки сухарі дуже добре прилипають і при лові відокремлюються і, падаючи шматочками, привертають увагу риби. Зберігають зерна в злегка змоченій олією шматочці або в пластиковій коробочці. Наживляють знову ж по декілька штук. Ловлять донкою і попловцевою вудочкою коропа і карася.