Тушонка з дрібноти
Можу
поділитись досвідом приготуваня дрібної риби.
Всю дрібну рибу (верхоплавку, піскарів тощо) очищаю (тільки луску і нутрощі)
мию і відкладаю в морозильну камеру. Коли набирається багацько, розморожую,
мию, складаю в пропарені чисті півлітрові скляні банки, на дно- лавровий
листок, 2-3 горошинки пахучого перцю, 2-3 горошинки чорного, доливаю
приблизно 50 мл води і 50 мл рафінованої олії ("Чумак"). Треба не
забути посолити. Всього рідини має бути не більше половини банки, накриваю
простерилізованими металевими кришками і ставлю на 6-8 год в духовку, як
правило на ніч. Зранку закатую. Мінімум часу і дуже смачно. Важливий момент -
правильно виставити температуру - не багато і не мало, кипіти повинно
легенько, інакще буде дуже сухе.
Може комусь пригодиться.