ФІДЕРНА СУМІШ
В
алюмінієву каструлю насипаємо 1 кг попередньо промитого пшона, наливаємо води,
щоб на 2-2,5 см покривала пшоно, і ставимо на малий газ. Постійно помішуємо,
доводимо до кипіння, кіпіти має каша не більше 5 хв. Знімаємо каструлю з вогню,
накриваємо кришкою і старанно замотуємо в стару куфайку або ковдру. Залишаємо
на цілу ніч. Окремо мелемо на м'ясорубці 500 г найдешевшого печива без
сторонніх запахів (наприклад, «Абетка»), а в кавомолці перемелюємо 250 грам
смаженого соняшникового насіння (пильнуйте, щоб не пересмажити!). Змішуємо
мелене печиво з соняшником в окрему торбинку.
На риболовлю беремо запарене пшоно і окремо суху суміш.
На березі водойми до пшона додаємо суху суміш, і старанно перемішуємо, не
стискаючи кашу. В ідеалі, пшоно має розійтися на окремі крупинки, обліплені
меленим печивом і соняшником. Далі набиваємо кашею годівницю фідера, злегка
стискуючи. Пшоно повинно добре розмиватися навіть при не сильній течії.