ХЛІБНИЙ М’ЯКУШ
Хлібний м'якуш житнього хліба здобрюють молоком, сирим яєчним жовтком, медом, нерафінованою олією. М'якуш білого хліба здобрюють медом, прованською або анісовою олією. Дозування. На кілограм м'куша досить однієї столової ложки харчової або 4-5 крапель анісової олії. Хлібний м'якуш можна і не здобрювати нічим. На нього ловлять ту ж рибу, що і на тісто. Іноді м'якуш можна підфарбувати аніліном, харчовими барвниками або губною помадою. Після цього з нього формують кульки. Для більшої міцності в них запихають дрібно нарізану вату. Якщо кульки готують заздеалегідь, то їх змащують рослинною олією. Розмір кульок для лову головеня, коропа і в'яза повинен бути завбільшки з лісовий горіх. Вудять на м'якуш за допомогою поплавцевих вудок і донок.