Шашлик із риби
На 4
персони. Час приготування 60 хв. 314 ккал. Легко.
1 кг філе судака ( або іншої риби)
2 лимони
50 г рослинного масла
Сіль, перець, часник, кетчуп, гірчиця, цукор, китайський салат ( листки для
декорації ) свіжа зелень.
• Лимон натираєм разом із шкіркою на грубій терці , додаєм рослинного масла,
кетчуп, гірчицю, дрібно порізаний часник, сіль, перець і цукор за смаком. Все
перемішуєм.
• Філе риби ріжемо на кусочки товщиною приблизно 2 – 3 см. Виложуємо в
глибоку миску і заправляємо приготовленним маринадом. Потім даємо
замаринуватись близько 40 хв., щоб риба краще замаринувалась.
• Насаджуємо кусочки риби на шампури і обжарюємо на вугіллі протягом 15 – 20
хв.
• Листки китайського салату викладаємо на тарілки.
• Готовий шашлик з риби гарно розкладаєм на листках китайського салату і
подаєм на стіл з крупно порізаними дольками лимону і свіжою зеленню.