Щука, запечена під сметанним соусом
125 г риби, 6 г муки, 10 г сала рослинного, 10 г яйця, 5 г сиру, 8 г масла
вершкового, 150 г картоплі, 100 г соусу, перцю, зелені. Порційні шматки,
нарізані від філе риби, посипати сіллю, перцем, запаніровать в муці і
підсмажити на рослинному салі. На сковороду або блюдо налити трохи сметанного
соусу, покласти підсмажену рибу, а довкола розмістити скибочки обсмаженої або
вареної картоплі, не закриваючи риби.На рибу покласти скибочки вареного яйця,
все залити змотаним соусом, посипати тертим сиром, сбризнуть маслом і запікати
в жарильній шафі 5—7 хвилин. Перед подачею посуд з готовою рибою поставити на
плиту, довести до кипіння і посипати зеленню. Так само можна приготувати
тріску, судака, сома, миня, осетрові риби. Час приготування 35 мин.